Från Byron Bay till Sydney

Nu är vi i Sydney! Vi har inte hunnit sett så mycket av denna jättestad än då vi kom igår, men en tur in till centrum och Darling Harbour blev det idag. Verkar jättespännande och vackert! I morgon blir det nog operahuset och sånt. Jag var tvungen att köpa ett nytt objektiv till kameran då auto-fokuset på mitt förra pajade här om dagen. Manuell fokusering är alldeles för jobbigt att hålla på med tycker jag. Fick tag på det som jag hade tänkt mig så det var ju skönt. Mindre skönt att mobiltelefonen har pajat också… Suck…

Förra helgen åkte vi tillsammans med Petras familj till Byron Bay, en känd surf- och strandstad 2 h söderut från Brisbane. Vi hade en solig och fin dag på lördagen med strandhäng och besök ut till fyren som är Australiens mest östliga punkt. Väldigt vackert därute. Stranden var också jättefin. Vi gillar när de sparar en remsa med växtlighet innanför stranden innan byggnaderna kommer. Det blir alltid en bättre naturkänsla. Barnen leker så himla bra ihop alla fyra. Luis nya flygande drake gjorde att jag fick en fin fotostund också!

På söndagen var det också tänkt att vi skulle hitta på något kul tillsammans allihopa men återigen satte sjukdomar stopp. Det har tyvärr varit alldeles för mycket sånt här i Australien… Hur tråkigt och sorgligt det än var att lämna Petra igår morse, så känns det som enda alternativet för att vi alla ska kunna bli helt friska. Virusen har bara gått runt runt. Två barnfamiljer från olika länder som bor ihop verkar vara ödesdigert. Vill passa på igen att tacka Petra och Lui för att vi fått bo där! Ni har varit så generösa och snälla mot oss. Vi kommer att sakna er så men vi ses i sommar i Sverige!

I söndags åkte jag, Joel och barnen till Surfers Paradise på Goldcoast. Även det en surf- och strandstad men med en massa skyskrapor också. Vi tog ett dopp i havet på söndagen men sen regnade det hela tiden så vårt intryck av staden var väl inte jättebra. Blev ingen surfing som vi hade tänkt. Att gå runt och shoppa en hel dag är ingen höjdare med två barn. Tillbaka till Petra på måndagskvällen.

Veckan som gått har vi gjort dagsutflykter när vi kunnat. I onsdags fick jag och Joel åka in till stan och ha dejt! Det var underbart att komma ut bara vi två och den härliga kvällsvärmen kommer vi sakna i Sverige i sommar. Kan konstatera att Brisbane är fantastiskt vackert och trevligt även i mörker. P och L skötte barnen utmärkt därhemma.

Dagtid har det blivit mycket lek för barnen. Australien är verkligen bra på att ordna saker för barn. Imponerande. Dock har det regnat mycket mer än normalt sista veckan. Brisbane-borna jublar och jag och Joel surar haha! Nu verkar det dock ha vänt så denna veckan ser det stabilt ut. Skönt! Flyget hit gick fint. Våra barn är så vana nu, det är rätt så häftigt att se. Juno slänger vant upp sin väska på rullbandet och traskar igenom kontrollerna som ingenting. Hon har full koll på hur allt fungerar och lägger världsvana kommentarer som ”Den var inte lång den här flygningen du” haha! Milton slocknade i pappas famn redan innan take-off och sov en timme.

Denna veckan är jag gästbloggare hos Resia som ni kanske har sett på Facebook. Jag lägger också ut Instagrambilder i fyra dagar så följ mig gärna där: @resiasverige . Inriktningen är Resa med barn samt Sri Lanka, så där har jag skrivit mycket tips till er som funderar på att åka med barn! Länk: http://blogg.resia.se/2017/03/23/resa-till-sri-lanka-med-barn/

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s